Over mij

Carolien Koopman is de ontwerper van de papierwaren van Grafiquelien.

Papier
Wanneer er iets heftigs is gebeurd in jouw omgeving is het niet altijd even gemakkelijk om als buitenstaander, – of juist als dichtbijstaander – een vorm te vinden om er voor iemand te zijn.
De standaart wenskaarten die je kunt vinden over troost, die dekken niet altijd de lading en maken het soms onnodig veel zwaarder.  Terwijl wat je volgens mij wilt bereiken met het sturen van een kaartje dat je een heel klein beetje troost kan sturen. Even die aandacht en liefde die je iemand zou willen geven te laten weten dat je aan iemand denkt. De ontwerpen die ik maak en de teksten die erop staan zijn vanuit mijn eigen ervaring en verlangen gemaakt. Ik had zelf nooit gedacht dat papier zo verbindend kan werken. Het is een eer dat ik daar op deze manier aan bij kan dragen. Wat ik hoop is, dat ook jij  je door een kaartje even geraakt voelt, getroost, gezien. Of dat je dat voor een ander kan betekenen.

Natuurlijk, er zijn meer momenten in het leven. Je kunt denk ik ook aan mijn ontwerpen zien dat er voor elke gelegenheid wel wat beschikbaar is. Want ik heb het nog niet eens gehad over de blije evenementen in je leven. Want wauw, wat kan je dag feestelijk zijn met een brievenbus vol met verjaardagskaarten. Of wat kan het tof zijn als je ziet hoeveel mensen er aan je denken als je geslaagd bent, zoveel jaren samen, iets tofs hebt bereikt, gaat trouwen, een baby hebt gekregen.

Een kaart sturen is aandacht schenken en echte aandacht geven kan zoveel moois opleveren.

Duurzaam
We proberen alles met oog voor duurzaamheid te maken. Dat kan betekenen dat we spullen hergebruiken, maar ook dat we kijken naar de productielijnen van het materiaal dat wij gebruiken. Vervolgens maken we de keuze dat volgens ons het beste past.

De wenskaarten zijn gemaakt van prachtig ongebleekt natuurkarton.
Het papier heeft geen laklagen, waardoor het heel fijn te beschrijven is.
De mooie puntklep enveloppen zijn gemaakt van gerecycled papier.
Tijdens het maken komt er geen water en geen chemicaliën aan te pas. Aardolie en siliconen zijn vervangen door lijnzaadolie.

Ook in ons distributieproces gebruiken we ons nuchtere verstand. Kan het doosje/opvulmateriaal/whatever nog een keer gebruikt worden? Dan doen we dat. Kunnen we de orders van die dag met de fiets wegbrengen? Gaan wij lekker op de fiets!

Winkel
Heb jij een winkel of webshop?
Vind jij het ook belangrijk om bij te dragen in echte aandacht?
Wordt je blij van ondernemers die in het achterhoofd altijd even denken aan onze footprint?
Dan is dit misschien wel iets voor jou:
http://www.grafiquelien.com/wholesale/

Als je nog vragen hebt, of wil je meer informatie stuur me gerust een e-mail: vraag@grafiquelien.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *